Opret webshop: Sådan kommer du i gang med at sælge online

Hvad er seo

Der kan godt være langt fra hobbyværkstedet eller butikslokalet til onlinesalg på det gigantiske internet. Hvordan kommer du overhovedet i gang med at sælge dine ting online?

Men det behøver faktisk ikke at være så besværligt at komme i gang med at sælge tøj, kunst, modeltog eller møbler online. Hvis du forbereder dig og kigger grundigt på dine behov, er du godt på vej.

Opret egen webshop eller sælg på markedsplads?

Når du skal i gang med salg online, kan du overveje, om du skal sælge dine produkter via din egen webshop eller via en online markedsplads.

Skal jeg starte en webshop? Hvis du skal have din egen webshop, skal du tage stilling til, hvilken teknisk webshopløsning din netbutik skal bruge, hvor du skal hoste domænet og have en aftale om betalingsgateway og en indløsningsaftale. Alt det kan du læse mere om her. Du skal altså sætte dig ind i en masse teknik, og du kommer til at konkurrere med nogle gigantiske spillere online. Men der er også en anden løsning.

Skal jeg sælge via en online markedsplads? Du kan vælge at sælge dine produkter via en online markedsplads. Det kan være en mindre markedsplads med fokus på bestemte varer f.eks. vin eller personlig pleje eller større markedspladser som DBA, hvor der sælges mange forskellige produkter, og du får adgang til 1,5 millioner potentielle købere i hele Danmark.

Online markedspladser giver dig mulighed for at nå ud til nye markeder og kunder. Konkurrencen kan dog være hård, så det er vigtigt at være målrettet.

DBA Boost kan hjælpe dig med det. DBA Boost er for alle, der sælger seriøst - uanset om du er en lille eller stor virksomhed:

  • Fysisk butik For dig, der bruger online som supplement til din fysiske forretning.
  • Webshop For dig, der kun fokuserer på salg og marketing online.
  • Hobbyist For dig, der har en hobby, som du gerne vil tjene penge på.

Og det er ikke et krav, at du skal have et CVR-nummer for at blive en del af DBA Boost.

Sælg dine ting online: DBA er ikke kun til brugte ting

Traditionelt har opfattelsen af DBA været, at det var en handelsplatform, hvor danskerne solgte brugte produkter og varer til hinanden. Men hvis du i dag går ind på dba.dk, vil du finde en skøn blanding af nye, brugte og refurbished (renoverede) produkter. Og du vil se annoncer fra både private og fra erhvervsdrivende.

Du kan altså sagtens sælge nye varer på DBA.

»Man skal ikke lade sig afskrække af, at DBA kommer fra et sted med brugte varer. Vi har en del erhvervsdrivende, som med succes sælger nye ting eller refurbished ting. Der er ingen begrænsninger ud over, at man selvfølglig skal overholde de samme annonceringsregler som privatpersoner,« forklarer Glennie Micor, Head of Business Development, DBA.

Er DBA Boost din primære eller din supporterende salgskanal?

Målet med tilstedeværelsen på DBA kan være forskelligt afhængigt af, hvilken type virksomhed du driver. En større virksomhed bruger måske DBA Boost som en supporterende kanal til online salg, mens en mindre hobbyvirksomhed genererer hele sit salg gennem DBA Boost. En webshop kan også få nytte af at være til stede på markedsplatformen.

»Vi har virksomheder, der gør begge dele. Vi har nogle, som kun lever af DBA, og så har vi andre, der har en fysisk butik, men gerne vil have gang i onlinesalget og trække nogle nye kunder ind,« siger Glennie Micor, Head of Business Development, DBA.

Men virker det så for din forretning?

Det finder du ud af ved at prøve det. De første 30 dage med DBA Boost er gratis, så der er ikke noget at tabe, og det giver dig mulighed for at teste, om dine produkter kan sælges på DBA. Efter 30 dage kan du hurtigt vurdere, om der er salg i dine varer på DBA.

Betaling og fragt på DBA Boost

Når du begynder at bruge DBA Boost, begynder kunderne forhåbentlig at vælte ind i den virtuelle butik. Men hvordan skal de betale, og hvordan får du fragtet varerne ud til dem?

Betaling foregår ikke gennem DBA.

Hvis du har en webshop, leder annoncen på DBA direkte over til din netbutik, og betalingen foregår i dit betalingsmodul.

Hvis du har en fysisk butik, ser kunden varen på nettet, men kommer f.eks. ned i butikken og betaler. Det er typisk sådan, det foregår i butikker, der sælger f.eks. både, motorcykler eller campingvogne.

Hvis du har en hobbyvirksomhed, sker betalingen typisk på MobilePay eller via bankoverførsel, hvorefter du sender varen til kunden.

Men hvordan foregår fragten?

DBA har forhandlet en billig fragtløsning med GLS og Send&Hent, som kommer alle DBA Boost-medlemmer til gode. Det betyder, at du har mulighed for at købe og printe billige pakkelabels direkte fra annonceoversigten.

GLS har adgang til mere end 1500 pakkeshops i hele landet. Send&Hent opererer i stedet med selvbetjente pakkebokse, som er placeret i Føtex, Bilka, Salling og Netto-butikker.

Men vent, der er mere.

Du sparer op til 30 pct., når du køber fragt igennem DBA Boost ift. normalprisen hos leverandøren. Alt efter hvad du skal sende, kan prisen desuden variere mellem GLS og Send&Hent. Du kan tydeligt se din konkrete pris for dem hver især, når du skal sende en pakke og opretter en forsendelse.